Home » Tipy a návody » 5 tipů pro stínění velkých oken

5 tipů pro stínění velkých oken

Stínění velkých oken je jako poleva na dortu. Přidání vzrušujících barev, textur a vzorů změní celkovou estetiku prostoru. Ale musí být také praktické, aby získali ochranu před drsnými povětrnostními podmínkami. Výběr správného designu pro velká okna však není tak snadný, jak to vypadá. Je třeba zvážit několik faktorů, jako je soukromí, dostupnost, efektivita a mnoho dalších.

Velká okna budou vyžadovat specifičtější typy žaluzií ve srovnání se standardními okny a rozhodnutí o správném stínění může být matoucí a vyčerpávající.

stíněni velkých oken

Římské rolety

Hledáte čistý a přizpůsobený vzhled pro velká okna? Pak vyzkoušejte římské rolety. Elegantní vzhled oken vám umožní dosáhnout luxusního pocitu a zároveň nabídnout různé výhody. Vytáhněte nebo stáhněte rolety pro plynulé ovládání světla podle vašich potřeb. K dispozici jsou různé materiály pro propouštění světla, ztmavnutí místnosti nebo zatemnění. Zahrajte si barvami a strukturami těchto rolet a vytvořte elegantní vzhled.

římské rolety pro velká okna

Záclona nebo závěsy

Pokud jde o stínění velkých oken, nejkrásnější a tradiční volbou je záclona. Tyto stylové návrhy oken vytvářejí romantickou atmosféru a přinášejí eleganci do celého prostoru. Nezapomeňte si vybrat větší moderní provedení záhybů pro své závěsy, které vás upoutají a přitahují i vaše hosty.

Záclony jsou snadno přizpůsobitelné díky jejich nekonečné dostupnosti barev, vzorů a textur. A správný střih ještě více zvýrazní krásu oken. Okenní tyče dodávají oknům dramatický pocit, ale pokud je chcete skrýt, pak zavěšení na malé kolejnice je skvělý tip.

Funkčnost je důležitá pro každé okno, protože vstup velkého množství světla, a oslnění do vašeho domu není žádoucí. Chcete-li dosáhnout efektivity, zvažte přidání zatemnění, které bude řídit denní světlo, a poskytne vašemu prostoru energetickou účinnost.

Můžete je vrstvit krásným řešením, abyste dosáhli moderního a kontrastního vzhledu. Například přidáním římských rolet nebo plisovaných žaluzií přidáte do oken hloubku a vizuální zájem vašich hostů.

závěsy a záclony pro velká okna

Žaluzie

Plisé s voštinovým pláštěm. Mít velká okna znamená, že byste se měli soustředit na izolační faktor, protože tato okna umožňují proniknutí velkého množství tepla do vašeho vnitřního prostoru, což činí prostor nepříjemným. Jejich vzduchové kapsy snižují přenos tepla okny, díky čemuž jsou uvnitř v pohodě a bez přehřátí. Nejlepší na plisé žaluziích je, že jsou k dispozici ve funkci shora dolů zdola nahoru, což vám dává větší kontrolu nad ochranou soukromí a světlem.

plisé žaluzie na velká okna

Látkové rolety

Toto stínění oken je považováno za jednu z nejlepších možností. Velká okna umožňují velký zisk tepla a tepelné ztráty, a látkové rolety na okna ovládají atmosféru interiéru tím, že znemožňují slunečním paprskům v průchodu do interiéru. Rolety také chrání podlahy a nábytek před vyblednutím nebo poškozením od UV paprsků.

Jejich použití na duálním zastínění vám poskytne dvojí výhody. Průsvitná a zatemňovací tkanina vám umožní rozhodnout se o teplotě a světle ve vašem prostoru. Stíny také zajišťují dokonalé soukromí pro váš pokoj. Ohromující proměna velkého okna může být esteticky příjemná. Při objednávání rolet den a noc nezapomeňte správně přizpůsobit barevné provedení.

rolety den a noc pro velká okna

Vertikální žaluzie

Jedním z nejspolehlivějších, nejpraktičtějších a nejodolnějších řešení pro velká okna jsou vertikální žaluzie, které jsou vyrobeny z kvalitního PVC, textilie nebo dřevěného materiálu. Jsou elegantní, pokud jde o izolaci, a zjemňují vzhled prostoru svými atraktivními texturami a vzory.

vertikální žaluzie pro velká okna

Proč jsou motorizované stínění skvělou volbou pro velká okna?

Zůstaňte flexibilní díky automatickým žaluziím a roletám!!

Instalace tohoto stínění je nejchytřejší rozhodnutí pro vaše velká okna. Pokud jsou okna často používána, pak tahání za řetízky může být problémem a není bezpečné.

Motorizovaná funkce však eliminuje šňůry nebo řetízky, a umožňuje vám k nim přístup pomocí dálkového tlačítka nebo Smartphone.

Pokud máte více než jedno velké okno, můžete je ovládat společně pomocí těchto inteligentních zařízení.

Tyto zastínění oken jsou ideální pro moderní bydlení, které se bude bezchybně pohybovat nahoru a dolů jednoduchým tlačítkem, což vám umožní ovládat rolety nebo žaluzie odkudkoli. Jsou bezpečné pro domácnost s dětmi a domácími mazlíčky.

Další zajímavé články

Často hledáte

Venkovní a interiérové stínění představuje nejen designový prvek, ale také značnou úsporu.

Sdílejte na sociálních sítích

© Martin Knittich | ochrana osobních údajů | cookies

Vytvořil MD webdesign - tvoříme obchodně úspěšné weby

Top