Home » Tipy a návody » Potřebujete zastínění střechy vaší zimní zahrady?

Potřebujete zastínění střechy vaší zimní zahrady?

U rodinných domů často vidíme krásné zimní zahrady, které si můžeme postavit svépomocí, nebo si je pořídit v profesionálním provedení od různých výrobců. Zimní zahrada je prosklená stavba, která bude potřebovat co nejdříve zastínit. Možná, že nás zastínění střechy zimní zahrady při pořízení nenapadne. Častým používáním zjistíme, že nám sluneční svit celou zimní zahradu přehřívá. Jak se ubránit proti slunečním paprskům, abychom měli v zimní zahradě optimální a snesitelné podmínky? Bude třeba zastínit boky a střechu zimní zahrady kvalitním látkovým stíněním. Podíváme se spolu, které stínění bude vhodné právě pro vás.

Zastíněním Baldachýnem

Mezi velmi oblíbené zastínění prosklené střechy patří látkový baldachýn, který se vyrábí z látek určené pro římské rolety, nebo látka screen, která je na tyto účely vhodnější. Klasická látka může časem vyblednout díky UV záření.

Screenová látka je odolnější, pevnější a zajistí vám dlouhověkost ve vaší zimní zahradě. Pro vaše maximální pohodlí volte baldachýn s motorizovaným systémem, který se vyrábí do celkové šířky až 4000 mm s maximálním zakrytím až 15 m2 na jeden baldachýn. Při použití řetízkového ovládání, počítejte s omezením na 4 m2.

Zastínění zimní zahrady baldachýnem

Baldachýn Bematech
Jak vybrat roletu do interiéru 2

Zastínění látkovou žaluzií Plisé

Pokud hodláte více snížit teplotu pod prosklenou střechou, volte žaluzie Plisé. Speciálně plisovaná látka má plásty, které zabraňují proniknutí tepla. Umístěné by měli být několik centimetrů od skla, aby nedošlo vysokou teplotou k poškození skla.

Zakotvení látkových žaluzií plisé je na kovová lanka. Ovládání je zajištěno manuálním nebo elektrickým pohonem. Lze zastínit i boční stěny vaší zimní zahrady.

Venkovní rolety

Pro celkovou pohodu v zimní zahradě můžete zvolit jako boční stínění zimních zahrad venkovní rolety. Na výběr máte hned ze dvou možností. Předokenní rolety vám zajistí minimální průnik tepla přes prosklené stěny. Nevýhodou je, že budete mít velké přítmí ve vaší zimní zahradě.

Pokud zvolíte venkovní screenové rolety, pak máte vyhráno. Tyto rolety odkloní sluneční paprsky a zůstane vám dokonalé prosvětlení místnosti. Na českém trhu je několik možných provedení od průsvitných až po zcela zatemňovací screenové rolety. Počítejte s vyšší pořizovací cenou dle zvoleného provedení.

venkovní rolety do oken proti slunci

Často hledáte

Venkovní a interiérové stínění představuje nejen designový prvek, ale také značnou úsporu.

Sdílejte na sociálních sítích

© Martin Knittich | ochrana osobních údajů | cookies

Vytvořil MD webdesign - tvoříme obchodně úspěšné weby

Top